Thursday, April 2, 2015

Throwback Paris...

merindui segala kenangan di PARIS...

Thursday, May 15, 2014

London Trip....

                                              My Trip In London, England.

               Pengalaman pertama aku pergi bercuti ke london membuatkan aku sangat teruja...Dapat menikmati cara hidup di negara orang dengan berbagai ragam manusia membuatkan aku sangat puas dan rasa tak nak balik ke malaysia plak...hehehe
Aku pergi bercuti ke london selama 5 hari puas aku meronda macam-macam tempat bersejarah dan tempat-tempat yang cantik.. Pergi 5 hari macam tak puas rasanya.. Takpe nanti aku plan nak ke sana lagi kalau ada rezeki lebih... oklah cukup utuk hari nie, ada masa aku kongsi lagi yer.. Daaaaaaaaaaa

Friday, October 5, 2012

Adele's 'Skyfall' is Every Inch a Classic Bond Theme

After snippets had begun to surface online, "Skyfall," Adele's title song for the new James Bond film of the same name, has been unleashed in its entirety.

The single was officially scheduled for a premiere at 7:07 p.m. ET -- or 0:07 a.m. in the U.K. -- but a French radio station has jumped the gun, so to speak, and posted "Skyfall" earlier today. The version posted to the singer's YouTube channel, below, features an animation based on the the song's cover art, and incorporates some of the song's lyrics.

"Skyfall" instantly feels like a Bond theme, with the singer's sultry voice set against a minor chord progression. Done in big, orchestral style, the mood -- like the singer -- is all 1960s throwback, back when Bond themes like "Goldfinger" were smooth, seductive and larger than life.

The lyrics, too, offer the classic Bond vibe -- apocalyptically dangerous and very sexy.

"Let the sky fall/ When it crumbles / We will stand tall / Face it all together/ As sky falls," she sings. 

Adele wrote the song with Paul Epsworth -- a top songwriter and producer who has also worked with Cee Lo Green and Florence and the Machine, among others -- after the reading the script.



"I was a little hesitant at first to be involved with the theme song for Skyfall," she says in a statement. "There’s a lot of instant spotlight and pressure when it comes to a Bond song. But I fell in love with the script and Paul had some great ideas for the track and it ended up being a bit of a no-brainer to do it in the end."



Of recording with a 77-piece orchestra at Abbey Road Studios in London, Adele admits, "When we recorded the strings, it was one of the proudest moments of my life. I’ll be back combing my hair when I’m 60 telling people I was a Bond girl back in the day, I’m sure!"

Directed by Sam Mendes, Skyfall opens in the U.S. on Nov. 9th.

Wednesday, September 26, 2012

Give Away : Wangi & Happy Macam Akiff


3 perfume yg aku minat dan ini diantaranya...

                                                                        Gucci Guilty

                                                                   MontBlanc Individuel

                                                                    HugoBoss DarkBlue
Itulah perfume kegemaran aku...

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin

Klik banner kalau nak join..

Jumlah follower aku baru je 23 Orang tak ramai mane pon...

Thursday, September 13, 2012

Kota Singa 3H2M

Salam semua...
Lama aku tak update blog aku nie..rasa dah bersawang blog aku nie..budak2 ofis yg mengikuti blog aku pon dok tanya lama kau tak update blog...

Oklah hari nie aku nak cerita sikit pasal aku ge singapura..nie aku pergi pon tah bulan bila pon aku tak ingat..  Baru sekarang aku nak kongsi bersama kamu semua... Biasalah aku nie kalau nak update kena ikot mood..kalau mood tak ada memang aku tak sentuhlah blog aku nie hah...

Oklah kat sini aku nak kongsi bersama time aku ge bercuti kat singapore... (^_*)

Pic nie time hari pertama sampai kat singapore aku terus ge meronda kat town dia..time tu memang ramai giler orang...

Haaaa pic nie kat universal studio..sempatlah jugak aku abadikan kenangan kat sini sebelum aku meronda kat dalam universal studio tu...

Haaaa ko orang rasa nie kat mane..??kat area nie kawasan dia memang cantik..siap ada kolam mandi dan tempat melepak yang selesa lagi...mengada pulau sentosa tau nie...

Oklah setakat nie yang aku nak kongsi dengan ko orang semua...nanti kalau ada masa dan story yang best aku akan terus update ok... Daaaaaaaaaa